Pravidelní čtenáři

sobota 14. listopadu 2009

Kedlubnové zelí

Oblíbené jídlo syna.
1. Nastrouháme kedlubnu,
podlijeme, přidáme sůl a kmín, povaříme
2. Zvlášť na sádle zpěníme cibuli,
zaprášíme moukou, osmahneme,
podlijeme vodou ze zelí,
do hladka vymícháme na jíšku.
Odlejeme vodu ze zelí, rozmícháme
jíšku, naředíme odlitou tekutinou
a zavaříme do zelí.
Osladíme cukrem,okyselíme octem
3. Můžem zahustit i nastrouhaným
bramborem, nebo jablky, místo jíšky. Zdobíme osmaženou cibulkou.
U nás se jí s opečenou uzeninou a chlebem.
Dobré je i zelí z dýně, které se vaří úplně stejně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

MY GUESTBOOK